SMANJENJE PDV-a NA PELET I BRIKETE

b_280_250_16777215_00_images_novosti_pks.jpgSmanjenje poreza na dodatu vrednost na briket i pelet sa 20 na 10 odsto omogućiće uštede potrošačima, a kompanijama povoljnije uslove poslovanja, ocenjeno je na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Veća upotreba na domaćem tržištu briketa i peleta unaprediće energetsku efikasnost i sigurnost, i diversifikovati izvore snabdevanja - rekao je zamenik sekretara Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo PKS Ljubinko Savić.

Od ove godine proizvodnja drvenih briketa i peleta oporezuje se po umanjenoj stopi PDV-a. Procene su da se ranije zbog manjeg tržišta izvozilo 80 do 85 odsto proizvodnje goriva od biomase, ali se ta situacija menja.

b_280_250_16777215_00_images_novosti_katalog_MDV_A5_PRIPREMA_04.jpgKompanija MDV kotlovi pored kotlova na pelet sa jedinstvenim rešenjem gorionika koji podjednako omogućuju loženje svih vrsta peleta, pruža tržištu i MDV kotlove na biomasu koji su idealni za neobrađenu biomasu, to jest ostatake biomase i pruža potrošačima mogućnost da ne zavise od tržišnih trzavica i velikih promena u snabdevanju.

Od naših MDV kotlova naročitu korist imaju domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva kojima su slama i druga goriva (koštice voća, opiljci drvoprerade, piljevina...), kojima nije neophodna dodatna obrada za loženje u MDV kotlovima, nus proizvod.

 

SERVIS

Izlazak na teren u okviru redovnih servisa i hitnih intervencija.

KREDITIRANJE

Sample image

Pogodnosti kreditiranja stanovništva pri kupovini MDV kotlova.

AUTOMATIKA

Potpuna automatizacija i kontrola rada.

UŠTEDA

Sigurna ušteda vremena i novca uz MDV kotlove.